Over ons - Noctua Nature Hides

Noctua Nature Hides
Ga naar de inhoud

Hans Menop.

Hans woont in de plaats Barchem in de Achterhoek samen met zijn gezin. Naast zijn beroep als fotograaf is hij een toegewijde eigenaar van een melkveebedrijf.
Zijn passie voor natuur, dieren en met name vogels begon al op zeer jeugdige leeftijd. Hij zat nog op de basisschool. Al zijn vrije tijd gebruikte hij om in de natuur te zijn en volop te genieten. Toen Hans 16 jaar was besloot hij zijn eerste camera inclusief telelens aan te schaffen. Hij wilde graag de schoonheid van de natuur en speciaal de vogelwereld vastleggen op de gevoelige plaat.
Dankzij het feit dat Hans zich al op zo’n vroege leeftijd intensief bezighield met natuurfotografie, werd hij het jongste lid van het Natuur Fotografen Gilde in Nederland.
Naast natuur- en vogelfotografie specialiseerde Hans zich in het fotograferen van koeien. Deze specialiteit heeft zich ontwikkeld tot een professionele bezigheid. Hij maakt regelmatig complete series voor zowel Nederlandse als buitenlandse vakbladen.
Het is niet meer dan natuurlijk dat Hans zijn passie verder ontwikkelt; van een jonge enthousiaste fotograaf tot een veelzijdige professional. Een aantal jaren geleden begon Hans zijn eigen bedrijf; Hans Menop Freelance fotografie.
Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in tijdschriften als Noaber, Buitenleven, Seasons en Ariadne.
foto Hans
Werk van Hans

Cees Uri.

Cees woont in de plaats Dedemsvaart in Overijssel samen met zijn gezin. Cees is al jaren werkzaam in het basisonderwijs als schoolleider. In zijn vrije tijd gaat hij zoveel mogelijk de natuur in om te genieten van de dieren en speciaal vogels.

Al vanaf zijn vroege jeugd werd Cees gefascineerd door de natuur en met name vogels. Een andere passie kreeg hij voor het edelhert. De verschijning van dit dier, maar ook vooral de spectaculaire bronsttijd fascineerde hem. Ver voor zonsopgang reed Cees met mijn vader naar de Elspeter Struiken om daar te genieten van burlende herten.
Natuurfotografie werd een passie voor hem. Cees ontwikkelde zich tot een natuurfotograaf die met name specifiek gedrag wil vastleggen van vogels en dieren in hun eigen leefomgeving, waarbij hij zich extra focust op de compositie.

Zijn foto’s verschijnen met enige regelmaat in verschillende natuurbladen, zoals Natuurfoto Magazine.
Het is voor Cees een mooie bonus om in het veld collega fotografen te ontmoeten en aan het werk te zien. Een aantal zijn goede vrienden geworden en inspireren hem om zich verder te ontwikkelen als natuurfotograaf.
Cees Uri aan het werk
Noctua Nature Hides
tel: 06-50 40 27 01
Schuppert 3a
7244 NH  Barchem
tel: 06 - 50 40 27 01
KvK     08216015
BTW   NL804155859.B01
IBAN   NL25ABNA0621032522
BIC     ABNANL2A
Copyright © 2023 Noctua Nature Hides
foto's Hans Menop en Bert Broens
Terug naar de inhoud